Kita dah cerita pasal
Nasi Beriani... sekarang nie kita cerita pasal Nasi Jagung pulak ye... Nasi
Jagung pun ada fan club dia sendiri... kekadang ada orang tak boleh makan Nasi
Beriani sangat, takut pening kepala la... ngantuk ler... Nasi Jagung nie lebih
kurang macam Nasi Minyak jugak... agak light sikit... tak ler muak sangat bila
makan... tapi kalau dah memang suka makan macam Kak Linn... tak kira la... Nasi
Beriani ker... Nasi Minyak ker... Nasi Jagung ker... semua memang favourite Kak
Linn... Rugi kalau tak makan... nikmat dunia...
Kalau nama pun dah
Nasi Jagung... mestilah based dia pun guna jagung... sedapppp... ada aroma bau
jagung, minyak jagung lagi... pehhhhh...marvelous... Hehehhhhh... Bahan nak
masak Nasi Jagung nie... Beras Basmathi, bawang besar, bawang putih, halia,
susu cair, air mawar, daun pandan, daun sup dan daun bawang, cengkih, pelage
dan kayu manis, garam, perasa dan gula secukup rasa... Kena la letak jagung
yang telah direbus dan minyak jagung... baru la kena dengan nama dia Nasi
Jagung...
Nasi Jagung : Nasi Jagung, Masak Beriani Daging @ Ayam, Masak Dalca, Penchuk (Papadom – ada disediakan)
Ok... untuk lauk-pauk Nasi Jagung nie... lebih kurang sama dengan Nasi Beriani jugak... ada Masak Beriani Daging @ Ayam, Masak Dalca, Punchuk dan Papadom. Semua lauk-pauk tadi Kak Linn dah cerita kat Nasi Beriani yek... kalau nak tengok... kena pegi balik Nasi Beriani. Nasi Jagung Special pun sama jugak... ada Ayam Masak Merah.
Nasi Jagung Special : Nasi Jagung,
Ayam Masak Merah, Masak Beriani Daging @ Ayam, Masak Dalca, Penchuk (Papadom –
ada disediakan)
Asyik cerita jek... kalau berminat
nak makan Nasi Jagung... jangan lupa order yek...