Lewat sikit update Lontong nie... Hehehhhh... tak berapa sihat... seram sejuk... seram sejuk... cam nak demam. Dah cam demam kekura la plak... Dulu masa zaman sekolah dulu boleh la... Ok la... kita sambung cerita lagi yek... Bila dah pekena Lontong Kering, tak sah kalau tak makan Lontong (berkuah lodeh).
Lontong nie memang dah biasa sangat dah kita makan... kata mana-mana pun ada gi breakfast mesti ada punya la... Lontong nie dah kira macam Nasi Lemak jugak... senang nak dapat. Ingat lagi masa pregnant anak pertama... Diba, memang asyik terasa-rasa nak makan Lontong nie... nak makan lain dah tak boleh masuk... almaklum... morning sickness la katakan... sampai mc pun habis... annual leave pun habis bila dah nak bersalin... nie kes lepas kahwin terus pregnant punya pasal... masa majlis kahwin tu ambik cuti seminggu lebih punya pasal dah la cuti tak banyak. Hahahhhh... Memori Daun Pisang la pulak...
Sambung balik cerita ye... Yang bestnyer Lontong nie berkuah lemak yang orang panggil Kuah Lodeh... dicampur dengan kacang panjang, carrot, suhun, tahu kering, tahu yang telah dibelah 2 dan digoreng, bawang hiris, cili hiris, serai (ketuk jek), santan, udang kering, kunyit sikit dan garam... memang cukup rasa. Tapi masa hari raya, biasa campur lagi sengkuang, timun untuk menyedapkan rasa.
Pastu makan ngan nasi himpit, rendang daging ker ayam ker... pehhhh... memang selera Kak Linn tuh... selera orang lain tak tau ler... hehehhhhh... campur lak sambal kacang... Ada orang letak telur rebus dengan sambal je... ikut selera masing-masing ler... Resipi rendang ngan sambal kacang dah ada kat Lontong Kering yek... tak payah cerita kat sini. Cam rasa santapan di Hari Raya lak... Satu Hari Di Hari Raya... terngiang-ngiang lagu M.Nasir nyanyi lagu raya tuh... Dah tak sabar nak tunggu raya... aiiikkkk... tunggu... Ramadhan belum sampai lagi... Ramadhan dah sampai penghujung baru boleh raya...