Cerita punya cerita… sampai ler ke Mi Bandung. Mi nie berasal dari Bandung ker? Apsal letak nama Mi Bandung? Sape boleh jawab… Kak Linn pun speechless nak jawab… Tapi Mi Bandung nie memang sedappp… Cukup ramuan dia… memang marbeles beb… Siapa yang cipta Mi Bandung nie? Jangan tanye Kak Linn ok… Kak Linn pun tak tau… Kesedapan Mi Bandung nie memang tak terkata… tu yang Kak Linn kata speechless tu…
Nak masak Mi Bandung nie tak ler susah sangat… tapi takde la petik jari dah siap pulak… Bohong bebenor ler namanyer… bahan kuah mi nie terdiri daripada bawang, kacang tanah, udang kering, sos tomato, cili kisar @ cili boh, halia sikit, letak ler udang ker daging ker, ayam ker, sawi, tomato buah, ahhh… telur yang dimasukkan ketika mendidih, gula dengan garam secukup rasa jangan lupa yek… Adik-adik… Lepas tu jangan lupa letakkan bahan aksesori dia… bawang goreng, daun sup dengan daun bawang, cili hiris…
Ada yang puasa ker hari nie??? Sabar yek… jangan terliur lebih-lebih… nanti batal pulak puasa tuh… kalu Kak Linn takpe… puasa-puasa pun Kak Linn sendiri yang masak… dah lali dah… ngehngehngeh…
